Leptonycteris yerbabuenaelesser ilgasnukis šikšnosparnis

Jasmine Bhatia

Geografinis diapazonas

Sausas ir pusiau sausas Meksikos ir pietvakarių JAV regionas, įskaitant Sonorano dykumą.(Ceballos ir kt., 1997 m. Lapkričio mėn.)

  • Biogeografiniai regionai
  • artima
    • gimtoji

Buveinė

Leptonycteris yerbabuenaerandamas šalia kaktusų, dažniausiai urvuose gyvena didžiulėmis grupėmis. Buveinė yra nuo dykumos šveitimo JAV pietvakariuose ir šiaurinėje Meksikoje iki aukštų miškingų kalnų aukštumų toliau į pietus Meksikoje.

  • Buveinių regionai
  • saikingas
  • atogrąžų
  • Sausumos biomai
  • dykuma ar kopa
  • šveitimo miškas
  • Kitos buveinių savybės
  • urvai

Fizinis aprašymas

Leptonycteris yerbabuenaeeyra geltonai rudas arba cinamono pilkas šikšnosparnis, kurio bendras galvos ir kūno dydis yra maždaug 3 coliai (7,62 cm). Liežuvio ilgis yra maždaug toks pat kaip kūno. Ši rūšis taip pat turi mažą nosies lapą. Sparnų ilgisLeptonycteris yerbabuenaeyra maždaug 10 colių (25 cm), o masė yra maždaug 23 g.(Snyder ir Tyler, 1997; Pietvakarių centro rūšių duomenų bazė, 1997 m. Spalio 15 d.)



  • Kitos fizinės savybės
  • endoterminis
  • dvišalė simetrija
  • Seksualinis dimorfizmas
  • lyčių
  • Vidutinė masė
    23 g
    0,81 uncijos
  • Vidutinis ilgis
    8 cm
    3,15 colio
  • Vidutinis sparnų ilgis
    25 cm
    9,84 col

Reprodukcija

Mažai žinoma apie mažesnių ilgasnukių šikšnosparnių poravimosi sistemą ir elgesį. Tačiau yra žinoma, kad moterys gimdyvių kolonijose susilieja su gimimu ir prižiūri savo jauniklius (Ceballos ir kt., 1997).(Ceballos ir kt., 1997 m. Lapkričio mėn.)

Mažai žinoma apie mažesnių ilgasnukių šikšnosparnių reprodukcinį elgesį. Manoma, kad nėštumo laikotarpis yra maždaug penki mėnesiai. Nežinoma, ar nėštumas susijęs su uždelstu implantavimu, ar su vėlavimu. Skirtingoms populiacijoms yra skirtingi poravimosi / gimdymo grafikai. Meksikos pietuose moterys gimdo gruodžio arba sausio mėnesiais; Kalifornijoje, Bajoje, kovo mėnesį gimsta kūdikiai (Ceballos ir kt., 1997).

Vienoje vadoje yra tik vienas jauniklis. Šis šikšnosparnis nėra dvimačiai poliesterinis (jis negimdo du kartus per metus). Spermos gamyba yra maksimali vėlyvojo drėgnojo sezono metu (Ceballos ir kt., 1997).(Ceballos ir kt., 1997 m. Lapkričio mėn.)

  • Pagrindinės reprodukcinės savybės
  • iteropariškas
  • sezoninis veisimas
  • gonochorinis / gonochoristinis / dvivietis (atskiros lytys)
  • seksualinis
  • gyvybingas
  • Veisimo intervalas
    Veisimas vyksta kartą per metus.
  • Veisimosi sezonas
    Veisimosi sezonas skiriasi regioniškai.
  • Vidutinis palikuonių skaičius
    vienas
  • Vidutinis nėštumo laikotarpis
    5 mėnesiai

Patelės sueina į motinystės kolonijas, kurias sudaro nuo kelių tūkstančių iki daugiau nei šimtas tūkstančių nėščių gyvūnų. Patelės į koloniją neatvyksta tuo pačiu metu ar tuo pačiu nėštumo laikotarpiu. Gimdymai paprastai pasiskirsto per mėnesį. Šiaurinėje Sonorano dykumoje ir Arizonoje moterys patenka į motinystės kolonijas balandžio viduryje ir pabaigoje. Šis laikas skiriasi pagal gyventojų skaičių (Ceballos ir kt., 1997).

Kiekviena patelė rūpinasi vienišu savo šuniuku. Motinystės kolonijose motinos nemėgina slaugyti ar maitinti kitų kūdikių. Tačiau jie elgiasi kitaip, pavyzdžiui, kelis kartus per naktį lanko, liečia ir nuleidžia kitų mažylius (Ceballos ir kt., 1997).

Jaunikliai pradeda skraidyti maždaug keturių savaičių amžiaus (Ceballos ir kt., 1997).(Ceballos ir kt., 1997 m. Lapkričio mėn.)

  • Tėvų investicijos
  • altricialus
  • išankstinis apvaisinimas
    • aprūpinimas
    • saugantys
      • Moteris
  • prieš perėjimą / gimimą
    • aprūpinimas
      • Moteris
    • saugantys
      • Moteris
  • prieš atjunkymą / pabėgimą
    • aprūpinimas
      • Moteris

Elgesys

Mažesni ilgasnukiai šikšnosparniai pasižymi daugeliu būdingų elgesio būdų, įskaitant kruopų rausimą, be kooperacinių / socialinių ryšių, netikėtus miego įpročius ir vietinę bei tolimą migraciją nektaro takais / koridoriais (Fleming et al. 1998).

Mažiau ilgas nosis turintys šikšnosparniai praleidžia daugiau nei pusę savo gyvenimo dienos bėgyje, paliekant tik pašarus naktį. Didžiąją laiko dalį jie praleidžia dienos kambaryje, ilsėdamiesi, virškindami maistą, bendraudami su kitais asmenimis, kergdami porą ir prižiūrėdami jaunus. Šios rūšies asmenys urvuose, sulaikančiuose medžiagų apykaitos šilumą, sudaro ypač dideles kolonijas, įskaitant keliasdešimt tūkstančių iki daugiau nei šimtą tūkstančių gyvūnų. Ši medžiagų apykaitos šiluma sumažina moterų energijos sąnaudas ir padidina jauniklių augimo tempą. Šiose kolonijose suaugusieji yra gana pasyvūs; tarp moterų ir moterų bei jų jauniklių sąveikos dažnis yra nedidelis. Dažniausiai elgiamasi su kitomis asmenimis. Ši rūšis nebendradarbiauja; jie nedemonstruoja socialinio bendradarbiavimo elgesio, kaip antai grooming, o moterys buvo mačiusios tik savo pačių vaikus (Fleming et al. 1998).

Nors mažiau ilgas nosis turintys šikšnosparniai dieną ilsisi ir aktyviai nejuda ar neskraido, šis chiropteranas dažniausiai būna visiškai budrus ir budrus. Dėl dar nežinomų priežasčių ši rūšis miega daug mažiau, nei prognozuojama pagal jos kūno dydį ir medžiagų apykaitos greitį (Fleming et al. 1998).

Šios rūšies atstovai taip pat linkę migruoti nektaro taku ar koridoriumi, atsižvelgdami į turimus maisto išteklius. Toks elgesys ypač pasireiškia šiauriniame šikšnosparnių arealo regione, kur išteklių nėra ištisus metus. Moterys taip pat migruoja, kai suvažiuoja į motinystės kolonijas artėjant nėštumui (Rojas-Martinez et al. 1999).(Fleming ir kt., 1998 m. Vasaris; Rojas-Martinez ir kt., 1999)

  • Pagrindinis elgesys
  • naktinis
  • judrumas
  • migruojantis
  • Socialinis
  • kolonijinis

Bendravimas ir suvokimas

  • Suvokimo kanalai
  • lytėjimo
  • cheminis

Maisto įpročiai

Mažesnių ilgasnukių šikšnosparnių dietą sudaro nektaras ir žiedadulkės iš naktį žydinčių Agavaceae, Bombaceae, Cactaceae, Convolvulaceae ir Leguminosae žiedų. Jie taip pat minta kaktuso vaisių minkštimu. Jie nėra privalomi kaktuso lankytojai. Dietai įtakos turi galimi maisto ištekliai (Ceballos ir kt., 1997).

Mažesni ilgasnukiai šikšnosparniai maitinasi naktį, nuo 24:00 iki 02:00, kai gėlės sukaupė didelį kiekį nektaro. Šie šikšnosparniai pirmiausia imasi ilgų kasdienės kelionės į pašarų rajoną. Atvykę į pašarų plotą (kuris paprastai susideda iš maždaug vieno kvadratinio kilometro), jie apžiūri daug augalų. Vėliau jie gali pakartotinai apsilankyti keliuose iš tų augalų, kad galėtų pamaitinti (Horner et al. 1998).

  • Pagrindinė dieta
  • žolėdis
    • frugivore
    • nektarivoras
  • Augalinis maistas
  • vaisius
  • nektaras

Ekosistemos vaidmenys

Ši rūšis turi labai artimą ryšį su kaktusais, kuriais maitinasi. Kadangi mažesni ilgasnukiai šikšnosparniai yra nektarėdžiai, kurių pašarų plotas yra gana didelis, maitinimosi metu žiedadulkės juda tiek trumpais, tiek tolimais atstumais. Tai darydami, šie šikšnosparniai padeda sukurti genų srautą koloninių kaktusų populiacijose ir tarp jų (Horner et al. 1998).


mokslinis tarsierio vardas

Atliekant išmatų analizę, buvo įrodyta, kad ši rūšis taip pat išsklaido vaisių sėklas, kuriomis ji minta (Rojas-Martinez et al. 1999).

  • Ekosistemos poveikis
  • išsklaido sėklas
  • apdulkina

Ekonominė svarba žmonėms: teigiama

Mažesni ilgasnukiai šikšnosparniai padeda apdulkinti agavą, iš kurios gaminama tekila (Arita ir Wilson, 1987).(Arita ir Wilson, 1987 m. Gruodžio mėn.)

  • Teigiamas poveikis
  • apdulkina pasėlius

Išsaugojimo statusas

Leptonycteris yerbabuenaeŠiaurės Amerikoje laikoma nykstančia rūšimi. Tekilos pramonė ir žemės ūkis sunaikindami pagrindinius maisto išteklius ir bendrą buveinę kelia grėsmę jos gyventojų skaičiui. Ši rūšis taip pat ypač pažeidžiama išnykimo, nes ji yra specialistas, besimaitinantis kelių Šiaurės Amerikos pietuose ir Centrinėje Amerikoje esančių augalų šeimų nektaru, žiedadulkėmis ir vaisiais. Jis taip pat ypač jautrus dėl savo migracijos įpročių. Apsaugos pastangos turėtų apimti maisto išteklius, buvimo vietas ir buveinių apsaugą migracijos keliu (Arita ir Santos-Del-Prado, 1999).(Arita ir Santos-Del-Prado, 1999 m. Vasaris)

Vidutinio klimato Šiaurės Amerikos šikšnosparniams dabar gresia grybelinė liga, vadinama „baltos nosies sindromu“. Ši liga nuo 2007 metų niokoja rytų Šiaurės Amerikos šikšnosparnių populiacijas žiemos miego vietose.Geomyces destructans, geriausiai auga šaltomis, drėgnomis sąlygomis, kurios būdingos daugeliui šikšnosparnių žiemkenčių. Grybas auga ir, kai kuriais atvejais, įsiskverbia į žiemojančių šikšnosparnių kūnus, atrodo, kad dėl jo gali sutrikti žiemos miegas, sukeliantis silpną svarbių medžiagų apykaitos išteklių praradimą ir masinę mirtį. Mirtingumas kai kuriose žiemos miego vietose buvo net 90%. Nors šiuo metu nėra pranešimų apieLeptonycteris yerbabuenaemirštamumas dėl baltos nosies sindromo, liga ir toliau plečia savo plitimą Šiaurės Amerikoje.(Cryan, 2010; Nacionalinio parko tarnyba, Laukinės gamtos sveikatos centras, 2010)

Kiti komentarai

Leptonycteris yerbabuenae anksčiau buvo žinomas kaip porūšis: L. curasoae yerbabuenae . Senesnėje literatūroje ši rūšis kartais buvo vadinama L. sanborni .

Autoriai

Jasmine Bhatia (autorė), Mičigano universitetas-Ann Arboras, Ondrej Podlaha (redaktorius), Mičigano universitetas-Ann Arboras.

Lankytinos Gyvūnai

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Abrocoma cinerea (peleninę šinšilų žiurkę)

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Ammotragus lervia (aoudad)

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Spilocuscus maculatus (trumpuodegį dėmėtą kušetą)

Apie „Anthopleura sola“ skaitykite apie gyvūnų agentus

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Desmognathus fuscus (Dusky Salamander)

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Cuora amboinensis („Amboina Box Turtle“; Pietryčių Azijos „Box Turtle“).