Paradoxurus hermaphroditusAzijos delnų cibetas

Jessica Nelson

Geografinis diapazonas

Azijos palmių civetai (Paradoxurus hermaphroditus) yra kilę iš Azijos ir aplink jos esančių regionų, besidriekiančių iki rytų iki Filipinų ir iki vakarų iki Kašmyro. Jie yra plačiai paplitę, tačiau dažniausiai yra Kinijos pietuose, Himalajų šiaurėje, Indijos pietuose ir Indijos vandenyno, Pietų Kinijos jūros ir Filipinų jūros salose. Azijos palmių cibeto populiacijos matomos Sumatroje, Butane, Javoje, Borneo, Šri Lankoje, Tailande, Vietname, Kambodžoje, Malaizijoje, Indonezijoje, Laose, Nepale, Singapūre ir Sundos salose.(Duckworth ir kt., 2011; Grzimek ir kt., 2004)

  • Biogeografiniai regionai
  • palearktika
    • gimtoji
  • Rytietiškas
    • gimtoji

Buveinė

Azijos palmių civetai gali gyventi įvairiose buveinėse. Jie natūraliai gyvena vidutinio klimato ir atogrąžų miškuose, tačiau išsivysčiusiose vietovėse jie taip pat yra parkuose, priemiesčių soduose, plantacijose ir vaisių soduose. Kur šie civetai nusprendžia gyventi, labiausiai priklauso nuo maisto prieinamumo ir vietų, kuriose jie gali ilsėtis, pavyzdžiui, medžių tuščiaviduriai, uolų plyšiai ar tanki lapija. Azijos palmių civetai yra medingi, todėl didžiąją laiko dalį jie praleidžia vaismedžiuose ir figmedžiuose, o nuošalumui ir apsaugai pirmenybę teikia aukščiausiems medžiams su labai tankiais stogeliais ir vynmedžiais. Jų aukščio diapazonas siekia maždaug 2000 pėdų.(Duckworth ir kt., 2011; Grzimek ir kt., 2004; Nowak, 1999)

  • Buveinių regionai
  • atogrąžų
  • sausumos
  • Sausumos biomai
  • miškas
  • atogrąžų miškai
  • Kitos buveinės ypatybės
  • miesto
  • priemiesčio
  • žemės ūkio
  • Diapazono aukštis
    Nuo 0 iki 2234 m
    Nuo 0,00 iki pėdų

Fizinis aprašymas

Azijiečių palmių civetai dažnai vadinami „žebenkštėmis katėmis“ dėl panašios išvaizdos kaip abu gyvūnai. Azijietiški palmių civetai yra maži, sveriantys tik apie tris kilogramus, vidutinis kūno ilgis - 50 centimetrų, o uodega - 48 centimetrų ilgio. Jie turi pailgus kūnus trumpomis kojomis ir uodegą, kuri yra beveik tokia ilga, kaip jų galva ir kūnas. Jų nosis yra smaili ir kyšo iš mažo veido. Jų veidai dažniausiai panašūs į kačių, tačiau palmių civetai turi ilgesnes ir lygesnes kaukoles. Palmės civetai, palyginti su galva, turi dideles tamsias akis ir dideles smailias ausis. Azijietiškų palmių civetų kailis yra trumpas, šiurkštus ir paprastai yra juodas arba pilkas su juodais galais apsaugotais plaukais. Kaip meškėnai , delnų civetų veidai yra apjuosti ir turi baltą kailio dėmę žemiau ir virš akių bei kiekvienoje nosies pusėje. Juos galima atpažinti iš tamsių juostelių nugaroje ir trys juodų dėmių eilės, strazdanotos kiekvienoje kūno pusėje ir dengiančios kojas. Tačiau nepilnamečiams šie ženklai yra mažiau pastebimi. Skirtingai nuo kitų civetų, Azijos palmių civets uodegos neturi juodų žiedų. Atvirkščiai, jie tiesiog pačiame gale juodi. Kitas skiriamasis veiksnys, kad jų kaklo plaukai auga atgal, o kiti cibeto šeimos nariai turi priekyje augančius kaklo plaukus. Palmių civetuose yra labiau specializuoti dantys visavalgiai dietai nei kitiems civetams, kurie dažniausiai valgo mėsą. Azijos palmių civetuose dantys yra silpnesni ir smailūs, o mėsos pjaustymui tinkami karpiniai yra mažiau išsivystę. Turėdami plantigrade pėdas, Azijos palmių civetai vaikšto kaip meškos ir meškėnai , su visu padu ant žemės. Jie turi apnuogintus padus, jų nagai yra pusiau įtraukiami, o trečiasis ir ketvirtasis pirštai yra iš dalies susilieję. Visos šios savybės daro juos puikiais alpinistais ir padeda medžiojant. Galiausiai tiek šios rūšies patinai, tiek moterys po uodega turi tarpvietės kvapo liauką, panašią į sėklides; bruožas, davęs jiems mokslinį vardą. Ši liauka yra dvigubos kišenės maišelyje po pilvo oda ir naudojama purškiant gynybai, pažymint teritoriją ir bendraujant su kitais rūšimis.(Burton, 1968; Grzimek ir kt., 2004; Wemmer ir Murtaugh, 1981)




yra gorila hominidas

  • Kitos fizinės savybės
  • endoterminis
  • dvišalė simetrija
  • Seksualinis dimorfizmas
  • lyčių
  • Diapazono masė
    Nuo 1300 iki 5000 g
    45,81–176,21 uncijos
  • Vidutinė masė
    3000 g
    105,73 uncijos
  • Diapazono ilgis
    Nuo 43 iki 71 cm
    16,93–27,95 coliai
  • Vidutinis ilgis
    54 cm
    21.26 col
  • Vidutinis bazinio metabolizmo greitis
    5,53 cm3. O2 / g / val
  • Vidutinis bazinio metabolizmo greitis
    5.534 vatai
    AnAge

Reprodukcija

Azijos palmių civetai yra naktiniai ir slapti, todėl jų reprodukcinis elgesys dažniausiai pastebimas zoologijos sode, o jų poravimosi sistema nežinoma. Yra žinoma, kad jie yra gyvybingi ir paprastai gimdo medžių tuštumose. Nepaisant to, kad Azijos palmių civetai paprastai būna vieniši, jie susirenka į tuos pačius ramybės medžius, kad nuolat poruotųsi nuo vienos iki penkiolikos dienų.(Duckworth ir kt., 2011; Nowak, 1999)

Azijos palmių civetai suranda porininkus naudodamiesi išangės liaukų kvapų žymenimis, nurodydami kiekvieno civeto amžių, lytį, imlumą, giminės santykius ir, jei jie yra pažįstami. Azijos palmių civetai yra seksualiai imlūs visus metus, o vidutinis estrinis ciklas yra apie 82 dienas. Paprastai jie turi iki dviejų vadų per metus, o kačiukai gimsta nuo spalio iki gruodžio. Jie eina į poilsio medžius poruotis, gimdyti ir prižiūrėti jauniklius, visą poravimosi laikotarpį praleidę pasirinktame medyje. Poros dažniausiai renkasi medžius šiam laikotarpiui arti kitų savo grupės narių. Praėjus dviejų mėnesių nėštumo laikotarpiui, Azijos palmių civetose atsiveda nuo dviejų iki penkių kačiukų medžių tuščiaviduriuose arba riedulių plyšiuose, kad būtų slaptumas ir apsauga. Kačiukai gimsta užsimerkę ir kailį dengdami. Palmių cibeto kūdikiai yra labai maži, gimę sveria tik apie 80 gramų. Po 11 dienų jų akys atsiveria ir po dviejų mėnesių atjunkomos. Maždaug po trijų mėnesių šie civetai laikomi pilnais, tačiau jie nėra lytiškai subrendę iki maždaug vienerių metų.(Grzimek ir kt., 2004; Nowak, 1999)

  • Pagrindinės reprodukcinės savybės
  • iteropariškas
  • veisimas ištisus metus
  • gonochorinis / gonochoristinis / dvivietis (atskiros lytys)
  • seksualinis
  • gyvybingas
  • Veisimo intervalas
    Azijos palmių civetai veisiasi ištisus metus.
  • Veisimosi sezonas
    Poravimasis ištisus metus vyksta Azijos palmių civetuose.
  • Diapazonas palikuonių
    Nuo 2 iki 5
  • Vidutinis palikuonių skaičius
    3
  • Vidutinis palikuonių skaičius
    3.4
    AnAge
  • Vidutinis nėštumo laikotarpis
    60 dienų
  • Vidutinis nėštumo laikotarpis
    60 dienų
    AnAge
  • Vidutinis atjunkymo amžius
    2 mėnesiai
  • Vidutinis laikas iki nepriklausomybės
    3 mėnesiai
  • Lytinis ar reprodukcinis brandos amžius (moteris)
    Nuo 11 iki 12 mėnesių
  • Lytinis ar reprodukcinis brandos amžius (vyras)
    Nuo 9 iki 11 mėnesių

Azijos palmių civetai klasifikuojami kaip altriniai, o tai reiškia, kad jaunuoliams po gimimo reikia tėvų priežiūros. Apie tėvų investicijas į Azijos palmių civetus nedaug žinoma, nes jaunikliai nepalieka gimusių medžių tuštumų iki jų atjunkymo. Tačiau manoma, kad moterys yra atsakingos už jauniklių priežiūrą, tiekdamos pieną maistui iš pieno liaukų, taip pat yra atsakingos už jų nujunkymą.(Duckworth ir kt., 2011)

  • Tėvų investicijos
  • altricialus
  • moterų tėvų globa

Gyvenimo trukmė / ilgaamžiškumas

Azijos palmių civetai paprastai gyvena nuo 15 iki 20 metų. Jie nelaisvėje gyvena ilgiau, gyvena net 24 metus ir 5 mėnesius.(Duckworth ir kt., 2011)

  • Diapazono gyvenimo trukmė
    Būsena: laukinė
    15–22 metai
  • Vidutinė gyvenimo trukmė
    Būsena: laukinė
    20 metų
  • Diapazono gyvenimo trukmė
    Būsena: nelaisvė
    Nuo 15 iki 24,5 metų
  • Vidutinė gyvenimo trukmė
    Būsena: nelaisvė
    22,4 metai
  • Tipiškas gyvenimo laikas
    Būsena: laukinė
    Nuo 15 iki 20 metų
  • Tipiškas gyvenimo laikas
    Būsena: nelaisvė
    Nuo 15 iki 25 metų

Elgesys

Azijos palmių civetai yra žinomi dėl to, kad yra naktiniai, arborealiniai ir dažniausiai vieniši. Maisto grobimas ir prieinamumas yra pagrindiniai veiksniai, lemiantys Azijos palmių civetų socialinę organizaciją ir veiklą. Jie aktyvūs tik naktį, dieną ilsisi medžiuose. Buvo pastebėta, kad civetai yra aktyvūs nuo sutemų iki aušros, tamsesnėmis naktimis būna aktyvesni nei tie, kuriuos apšviečia ryškus mėnulis. Sutemus jie būna aktyvesni, dažniausiai ieško maisto, o artėjant aušrai randa poilsio vietą. Dienos metu, kai palmių skiltelės ilsisi, jos susisuka medžių duobėse, uolų plyšių viduje ar tarp vynmedžių. Kai jų regione maisto atsargos yra pastovios, palmių skiltelės paprastai kasdien ilsisi tame pačiame medyje. Manoma, kad Azijos palmių civetai savo naktinį elgesį išvystė kaip būdą išvengti dieną aktyvių plėšrūnų. Paprastai delnų civetai savo veiklą nutraukia trumpai pailsėdami ar patogiai elgdamiesi, pavyzdžiui, tvarkydamiesi, tempdami ar gniauždami. Patinai yra daug aktyvesni nei moterys, o vyraujantys vyrai yra aktyvesni nei paklusnūs. Visi palmių civetai yra aktyvesni, kai maisto yra pakankamai ir kai lauke nėra mažiau plėšrūnų. Maisto buvimas taip pat turi įtakos tam, ar civetuose teritorijos sutampa, ar ne. Kai maistas yra lengvai prieinamas visame regione, teritorijos nesutampa, tačiau kai civetams reikia ieškoti maisto, jie paprastai nuklysta į kitas teritorijas. Patinai per dieną keliauja toliau nei moterys, o jų judėjimo diapazonas būdingas septyniolika kvadratinių kilometrų. Azijos palmių civetai yra tiek pašarų ieškotojai, tiek medžiotojai. Jie yra kaip katės tuo, kad dažnai tykoja grobį iš tolimos slėptuvės, o tada šokinėja. Jie taip pat eina nuo medžio prie medžio, ieškodami vaisių, arba iškasa ir kasa per žemę kirmėlių. Jie yra profesionalūs alpinistai, kuriems padeda nagai ir stipriai sugriebia užpakalines kojas. Tačiau dėl nešančios uodegos jie yra mažiau judrūs nei kiti civetai. Dėl šios priežasties jie juda lėčiau ir turi užčiuopti šakas, kad pereitų nuo medžio prie medžio, o ne šokinėtų.(Duckworth ir kt., 2011; Grzimek ir kt., 2004; Wemmer ir Murtaugh, 1981)

  • Pagrindinis elgesys
  • arborealinis
  • skenavimas
  • naktinis
  • judrumas
  • sėslus
  • vienišas
  • Diapazono teritorijos dydis
    Nuo 5 iki 20 km ^ 2
  • Vidutinis teritorijos dydis
    17 km ^ 2

„Home Range“

Paprastai Azijos palmių civetai didžiąją gyvenimo dalį lieka miškingose ​​vietovėse, tipiškose vietovėse nuo 1,4 iki 50 kvadratinių kilometrų. Keli tyrimai apie Azijos palmių civetų diapazoną ir judėjimo įpročius, naudojant radijo stebėjimo apykakles. Jie nustatė, kad vyrų diapazonas yra daug didesnis nei moterų - atitinkamai 17 kvadratinių kilometrų ir 2 kvadratinių kilometrų. Per naktį jie nuvažiuoja kelis šimtus metrų, o vidutinis atstumas siekia 215 metrus, dažniausiai ieškodamas maisto.(Duckworth ir kt., 2011; Rabinowitz, 1991)

Bendravimas ir suvokimas

Civets paprastai tyli, tačiau gali kelti triukšmą, kuris skamba panašiai kaip miau. Jie taip pat ūžia, šnypščia ir spjaudosi, kai būna sunerimę ar priekabiaujami. Užuot naudoję balsus, Azijos palmių civetai savo kvapo liauką naudoja kaip pagrindinę komunikacijos priemonę. Jie pažymi savo diapazonus, tempdami išangės liaukas ant žemės. Azijos palmių civetai retai bendrauja balsu, išskyrus tuos atvejus, kai jie yra sujaudinti ar užpulti. Jie paprastai remiasi kvapų žymėjimu ir uoslės reakcijomis. Jie sugeba išskirti save identifikuojančius kvapus iš savo tarpvietės liaukos, šlapimo, išmatų ir odos liaukų. Jie daugiausia pažymi substratus, vilkdami tarpvietinę liauką ant jų, tačiau jie patrina ir ausų, kaklo sritį, kulnus ir tempia išangę. Patinai žymi daiktus savo kvapu daug dažniau nei šios rūšies moterys. Tai tikriausiai dėl to, kad vyrai yra labiau teritoriniai ir dominuojantys nei moterys. Kvapai, likę nuo vilkdamos tarpvietės liaukos, išlieka aplinkoje ilgiau nei gamina bet kokie kiti Azijos palmių civettų kvapai, ir naudojami kaip ilgalaikis informacijos apie tą gyvūną šaltinis.(Rožnovas ir Yu, 2003)


florida žiedinės kaklo gyvatės

  • Ryšio kanalai
  • cheminis
  • Kiti bendravimo režimai
  • kvapo žymės
  • Suvokimo kanalai
  • vaizdinis
  • lytėjimo
  • akustinis
  • cheminis

Maisto įpročiai

Azijos palmių civetai kartais lyginami su meškėnai Šiaurės Amerikoje, nes jie užpildo panašią nišą. Jie yra oportunistiniai ir prisitaikantys, valgo viską, kas yra prieinama; tačiau jie dažniausiai yra taupūs, labiau mėgsta uogas ir minkštus vaisius nei bet ką kitą. Teigiama, kad „Java“ palmių civetai minta daugiau nei 35 skirtingų rūšių medžiais, krūmais ir vijokliais. Azijos palmių civetai lipa vaismedžiuose, kad gautų maisto. Jų mėgstamiausi medžiai, iš kurių galima maitintis, yra figmedžiai ir palmės, todėl kilo vienas iš jo bendrų pavadinimų. Palmių skiltelės pasižymi savo sugebėjimu skinti geriausius ir prinokusius vaisius, o kitus palikti vėlesniam laikui. Jiems ypač patinka čiku, mangai, bananai, rambutanai ir papajos. Azijiečių palmių cibetas, išskyrus vaisius, labai mėgsta cukrinių palmių žiedų sultis (Arenga pinnata), kurie yra visame natūraliame areale. Šią sulą vietiniai vietinių žmonių gyventojai naudojo saldžiųjų alkoholinių gėrimų gamybai, fermentuodami cukraus sultis, vadinamus „toddy“, suteikdami jiems kitą jų įprastą vardą „toddy cat“. Jie taip pat geria šilko medvilnės medžių nektarą (Ceiba petandra) ir apocynaceae medžio stiebai. Kadangi Azijos palmių civetai yra pašarai, jie dažnai randami miesto soduose, plantacijose ir daržuose, kurie ieško maisto. Be įprasto vaisių raciono, civetės taip pat valgo žiurkes, vijoklius, peles, paukščius, vabzdžius, kirminus, sėklas, kiaušinius, roplius, sraiges, skorpionus ir kt.(Burton, 1968; Duckworth ir kt., 2011; Grzimek ir kt., 2004; Wemmer ir Murtaugh, 1981)

  • Pagrindinė dieta
  • mėsėdis
    • valgo sausumos stuburinius gyvūnus
    • valgo kiaušinius
    • vabzdžiaėdis
    • valgo ne vabzdžių nariuotakojus
    • moliuskas
    • vermivoras
  • žolėdis
    • folivoras
    • frugivore
    • grūdėdis
    • nektarivoras
  • visavalgis
  • Gyvūnų maistas
  • paukščiai
  • žinduoliai
  • varliagyviai
  • ropliai
  • kiaušiniai
  • vabzdžiai
  • sausumos ne vabzdžių nariuotakojai
  • moliuskai
  • sausumos kirminai
  • Augalinis maistas
  • sėklos, grūdai ir riešutai
  • vaisius
  • nektaras
  • gėlės
  • sultys ar kiti augalų skysčiai

Plėšrumas

Manoma, kad arborealinės ir naktinės palmių civetų savybės atsirado kaip mechanizmas, leidžiantis išvengti plėšrūnų. Dažniausiai juos medžioja didelės, pavyzdžiui, katės tigrai ir leopardai , ir ropliai, kaip ir dideli gyvatės ir krokodilai .(„Asian Palm Civet“, 2012; Grzimek ir kt., 2004)

Ekosistemos vaidmenys

Azijos palmių cibatas valgo daugelio jo rajone esančių medžių sėklas, pavyzdžiui, palmes (Pinanga kuhliiirPinanga zavana). Jie yra svarbiausias šių sėklų paskleidimo veiksnys, nes jie paprastai praleidžia jas su išmatomis kelis šimtus metrų nuo sėklų sunaudojimo vietos. Tai taip pat skatina sėklų dygimą, o tai padeda miškams atsinaujinti.(Burtonas, 1968)

  • Ekosistemos poveikis
  • išsklaido sėklas

Ekonominė svarba žmonėms: teigiama

Vienas iš ankstyviausių būdų, dėl kurių žmonės naudojo Azijos palmių civetus, buvo jų saldžiai kvepiantis muskusas. Anksčiau jis buvo naudojamas gydyti tokius dalykus kaip niežai, tačiau šiandien jis naudojamas tik kvepalams. Norėdami gauti cibeto aliejaus, kvapo liauka turi būti išgremžta specialiu įrankiu, o tai yra sunki užduotis, o jei tinkamai nepadaryta, cibetui yra skausminga. Muskusas taip pat gali būti gaminamas, kai priekabiaujama prie cibeto. Dažnai šią pramonę palaiko gaudytojai, kurie eina į laisvę ir gaudo laukinius civetus, kad gautų jų aliejų. Žmonės taip pat naudoja civetus kaip graužikų gaudytojus, nes jie valgo žiurkes ir peles.(Duckworth ir kt., 2011; Nowak, 1999)

Azijos palmių civetai geriausiai žinomi dėl to, kad padeda gaminti brangią kavą „Kopi luwak“, praleidžiant kavos vyšnias per jų virškinimo traktą. Vyšnios eidamos per palmių civets virškinamąjį traktą gauna unikalų „gamy“ skonį ir žmonės išgauna šias duobes iš cibeto išmatų. Ši kava yra labai paklausi, nes civets linkę rinkti tik brandžiausias kavos vyšnias. „Kopi luwak“ yra brangiausia kava pasaulyje, parduodama už daugiau nei šimtą dolerių už svarą.(Duckworth ir kt., 2011; Nowak, 1999)

  • Teigiamas poveikis
  • naminių gyvūnėlių prekyba
  • maistas
  • kontroliuoja kenkėjų populiaciją

Ekonominė svarba žmonėms: neigiama

Dažniausia problema, kurią Azijos palmių civetai sukelia žmonėms, yra reidai iš plantacijų ir sodų dėl jų vaisių. Šių žemių savininkai keršija juos nužudydami. Be to, civetai, gyvenantys stoguose ar tvartuose, naktį kelia daug triukšmo, todėl žmonės galvoja apie juos kaip apie nemalonę.(Duckworth ir kt., 2011)

  • Neigiamas poveikis
  • pasėlių kenkėjas

Išsaugojimo statusas

Azijos palmių civetoms nelaikoma pavojaus išnykti, tačiau savo gimtosiose vietovėse juos saugo įstatymai, pavyzdžiui, Malaizija ir Sičuanas, Kinija. Jie taip pat yra saugomi pagal 1972 m. Indijos laukinės gamtos apsaugos įstatymą, ir jie yra įtraukti į pažeidžiamus pagal Kinijos raudonąjį sąrašą dėl pernelyg didelio medžioklės. IUCN duomenimis, Azijos palmių civetai mažai kelia susirūpinimą, nes jie yra plačiai paplitę, daug populiacijų, yra labai prisitaikantys ir turi stabilią populiacijos tendenciją. Nors palmių civetoms šiuo metu negresia pavojus, jų buveinės tampa vis mažesnės dėl per didelio miško kirtimo ir valymo žemės palmių aliejaus plantacijoms. Kai kurios vyriausybės pradėjo stebėti medienos ruošos greitį ir reikalauti, kad kūrėjai gautų leidimus ar licencijas. Taip pat buvo stengiamasi atsodinti kai kuriuos pamestus miškus.(Duckworth ir kt., 2011)


ką valgo vandens stumbrai

Kiti komentarai

Šiuos civetus žino daugybė pavadinimų, pavyzdžiui, Azijos palmių civetai, paprastieji palmių civetai, mažylės katės, musangas ir luwakas. Jų pavadinimas skiriasi priklausomai nuo civetų elgesio ir regiono, kuriame jie yra. Nepaisant to, kad paprastieji palmių civetai yra viena iš labiausiai paplitusių cibetų rūšių, ir labiausiai paplitęs žinduolių mėsėdis Palawan saloje Filipinuose, tai yra vienas iš mažiausiai ištirtų žinduolių. Mažai kas žino apie jų elgesį dėl naktinio, tylaus ir slapto pobūdžio.(Duckworth ir kt., 2011; Grzimek ir kt., 2004)

Autoriai

Jessica Nelson (autorė), Sierra kolegija, Laura Podzikowski (redaktorė), Specialieji projektai.

Lankytinos Gyvūnai

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie „Callagur borneoensis“ (dažytas terapinas, „Biuku“)

Apie Neogastropoda skaitykite gyvūnų agentuose

Apie agentus „Animal Agents“ skaitykite apie Heteromyidae (kengūrines žiurkes, kišenes peles ir giminaičius)

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie „Lithobates areolatus areolatus“ (pietinę langinių varlę)

Apie „Hippodamia convergens“ (konverguojantis vabalas-vabalas) skaitykite „Animal Agents“

Apie agentus „Animal Agents“ skaitykite apie „Picoides scalaris“ (kopėčiomis paremtą medšarką)