Tadarida brasiliensisBrazilijos šikšnosparnis

Jessica Sosnicki

Geografinis diapazonas

Tadarida brasiliensisyra vienos iš plačiai paplitusių šikšnosparnių genčių Šiaurės ir Pietų Amerikoje. Dar nebaigti išsamūs jų asortimento tyrimai, ypač Pietų Amerikoje; tačiau jų buvo rasta didžiojoje JAV, Meksikoje, Centrinėje Amerikoje ir pietvakarių Pietų Amerikoje, įskaitant Braziliją, Čilę ir Argentiną. Jungtinėse Amerikos ValstijoseTadarida brasiliensisyra nuo Oregono pietų iki Nevados ir į rytus iki Šiaurės Karolinos ir pietvakarių Virdžinijos. Per pastaruosius 50–100 metųTadarida brasiliensisgyventojų sumažėjo, galbūt dėl ​​buveinių sumažėjimo, pakenkimų patelėms ir netiesioginio pesticidų vartojimo.(Cranford ir Fortune, 1994; Gannon ir kt., 2005; Wilkins, 1989)

  • Biogeografiniai regionai
  • artima
    • gimtoji
  • neotropinis
    • gimtoji

Buveinė

Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparniai naudoja įvairias skirtingas užkandžių vietas, įskaitant olas ir žmogaus sukurtas konstrukcijas, tokias kaip tiltai ir palėpės. Urvai su dideliais kambariais ir aukštomis lubomis yra pagrindinės rujojančios buveinės, nors rūtų būna ir tuščiaviduriuose medžiuose. Roostos yra naudojamos lizdams, veisimui ir sąveikai tarp asmenų.(Wilkins, 1989)

  • Buveinių regionai
  • saikingas
  • sausumos
  • Sausumos biomai
  • kapeliaras
  • miškas
  • Kitos buveinės ypatybės
  • miesto
  • priemiesčio
  • urvai

Fizinis aprašymas

Rudais kailiais ir didelėmis ausimis braziliškos šikšnosparniai yra vidutinio dydžio, pasižymintys trumpais snukiais ir raukšlėtomis viršutinėmis lūpomis. Laisvos uodegos šikšnosparniai, kurie apima gentis Tadarida , Eumopsas ir„Nycintomops“, yra lengviausiai atpažįstami pagal „laisvąją uodegą“, kuri tęsiasi gerokai už uropatagio. Jie turi galingas kojas ir gali gerai lipti. Dėl ilgų, siaurų, smailių sparnų jie puikiai tinka greitam, tiesioginiam skrydžiui. Kaip ir kitos vidutinio sunkumo šikšnosparnių rūšys, Brazilijos šikšnosparniai, naudodamiesi kasdieniu kūnu, taupo energiją ir gali užmigdyti.(Gannon ir kt., 2005; Jones Jr. ir Manning, 1992; Wilkins, 1989)



Suaugusiųjų ilgis svyruoja nuo 79 iki 98 mm, o uodega yra beveik perpus mažesnė (nuo 31 iki 41 mm). Jų kūno masė kinta sezoniškai ir, atsižvelgiant į brandą, suaugusieji paprastai sveria nuo 7 iki 12 g. Ausies ilgis yra nuo 8 iki 15 mm, dilbio ilgis svyruoja nuo 37 iki 41 mm, o užpakalinės kojos ilgis - nuo 6 iki 9 mm. Dantų formulė yra tokia pati kaip ir kitų genties atstovų Tadarida : Smilkiniai = 1/3, iltiniai dantys = 1/1, premolarai = 2/2, krūminiai dantys = 3/3, iš viso 32 dantys.(Gannon ir kt., 2005; Jones Jr. ir Manning, 1992; Wilkins, 1989)

  • Kitos fizinės savybės
  • endoterminis
  • heteroterminis
  • dvišalė simetrija
  • Seksualinis dimorfizmas
  • lyčių
  • Diapazono masė
    7–12 g
    0,25 - 0,42 uncijos
  • Diapazono ilgis
    Nuo 79 iki 98 mm
    Nuo 3,11 iki 3,86 colio
  • Vidutinis sparnų ilgis
    280 mm
    11.02 col
  • Bazinio metabolizmo greitis
    1,99–7,31 cm3. O2 / g / val

Reprodukcija

Brazilijos vyrų laisvųjų uodegų šikšnosparnių elgesys ir kvapo žymėjimas keičiasi visus metus, atsižvelgiant į veisimosi sezoną. Moterys gausiai renkasi prie gimdyvių prieplaukų urvuose, o mažesnes grupes galima rasti medžiuose, tiltuose, pastatuose ir kitose žmogaus sukurtose konstrukcijose. Patinai vokalizuoja ir žymi teritorijas, kad pritrauktų potencialius draugus. Laisvaisiais šikšnosparniais vyrai ir moterys šaukiasi vienas kito, išskirdami porą. Radę, jie nutolsta nuo grupės. Patinai agresyviai poruojasi su patele, apribodami jos judėjimą, griebdami kaklą, žandikaulį ar ausį. Jis pasislenka ant jos nugaros, grauždamas kaklą, kad išlaikytų ją vietoje. Poravimosi metu moteris ir vyras skambina vienas kitam. Kai kurie laisvos uodegos šikšnosparniai poruojasi kelis kartus, pereidami iš poros į porą.(Gannon ir kt., 2005; Keeley ir Keeley, 2004; Krutzsch ir kt., 2002; Wilkins, 1989)

  • Poravimosi sistema
  • daugiakampis (nesuprantamas)

Brazilijos šikšnosparnių laisvųjų uodegų patinai subręsta maždaug dvejus metus, o moterys - devynis mėnesius. Jie yra siaubingi, o moterų ovuliacijos metu, vykstančiame pavasarį, vyksta vienas metinis rujos ciklas, trunkantis maždaug penkias savaites. Vyrų seksualinė veikla sutampa su pavasario moterų imlumu, tinkamu laiku poravimosi sąveikai atsirasti. Po 11–12 savaičių nėštumo patelės paprastai susilaukia vieno palikuonio. Gimimai vyksta aukštyn kojomis ir trunka maždaug 90 sekundžių. Naujagimiui prireikia papildomų 10–15 minučių, kol jis susiras maitinimo spenelį. Mažylių lyties santykis paprastai yra 1: 1.(Gannon ir kt., 2005; Krutzsch ir kt., 2002; Wilkins, 1989; de Magalhaes ir Costa, 2009)

  • Pagrindinės reprodukcinės savybės
  • iteropariškas
  • sezoninis veisimas
  • gonochorinis / gonochoristinis / dvivietis (atskiros lytys)
  • seksualinis
  • gyvybingas
  • Veisimo intervalas
    Veisimas vyksta kartą per metus.
  • Veisimosi sezonas
    Moterims ovuliacija trunka maždaug 5 savaites ir įvyksta pavasarį, kai vyksta veisimas.
  • Vidutinis palikuonių skaičius
    vienas
  • Vidutinis palikuonių skaičius
    vienas
    AnAge
  • Nėštumo nėštumo laikotarpis
    11–12 savaičių
  • Laikas iki nepriklausomybės
    Nuo 4 iki 7 savaičių
  • Vidutinis lytinės ar reprodukcinės brandos amžius (moteris)
    9 mėn
  • Vidutinis lytinės ar reprodukcinės brandos amžius (moteris)
    Lytis: moteris
    273 dienos
    AnAge
  • Vidutinis lytinės ar reprodukcinės brandos amžius (vyras)
    2 metai
  • Vidutinis lytinės ar reprodukcinės brandos amžius (vyras)
    Lytis: vyras
    547 dienos
    AnAge

Kadangi motinos neraukia su savo atžalomis, o palieka didesnį jauniklių būrį (lopšelį-darželį), ji turi nustatyti savo pačių jauniklius, naudodama šuniuko keliamą skambučių ir kvapų seriją. Loughry ir McCracken (1991) nustatė, kad motinų kvapas įsimezga ankstyvosiose vystymosi stadijose; tačiau šuniukai bandys užfiksuoti bet kurią patelę, kuri praeina klasteryje, kad būtų šeriami. Jaunuoliai slaugomi kasdien. Jie pasiekia suaugusio žmogaus dydį, atjunkomi ir yra nepriklausomi per 4–7 savaites po gimimo. Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparnių patelėse yra didžiausias pieno riebalų kiekis iš visų šikšnosparnių, daugiau kaip 28% riebalų, o tai leidžia jų jaunikliams palyginti greitai augti.(Gannon ir kt., 2005; Kunzas ir Robsonas, 1995; Loughry ir McCrackenas, 1991; Wilkinsas, 1989)


san diego gopherio gyvatė

  • Tėvų investicijos
  • altricialus
  • moterų tėvų globa
  • išankstinis apvaisinimas
    • aprūpinimas
    • saugantys
      • Moteris
  • prieš perėjimą / gimimą
    • aprūpinimas
      • Moteris
    • saugantys
      • Moteris
  • prieš atjunkymą / pabėgimą
    • aprūpinimas
      • Moteris
    • saugantys
      • Moteris

Gyvenimo trukmė / ilgaamžiškumas

Odontologijos studijos nustatė, kad ilgiausiai gyvenęs asmuo buvo vyresnis nei aštuonerių metų. Daugumos suaugusiųjų išgyvenamumas kiekvienais metais yra nuo 70 iki 80%, o amžius mažėja. Vyrų ir moterų gyvenimo trukmė ir mirtingumas yra maždaug vienodi. Ilgiausiai nelaisvėje gyveno 12 metų, todėl tikimasi, kad nelaisvėje jie gali gyventi ilgiau nei 12 metų.(de Magalhaes ir Costa, 2009; Gannon ir kt., 2005; Weigl, 2005; Wilkins, 1989; de Magalhaes ir Costa, 2009)

Elgesys

Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparniai pradeda ieškoti lesalų po saulėlydžio ir maitinasi visą naktį. Jie gali nuskristi daugiau nei 50 kilometrų, kad patektų į pašarų plotą. Jų skrydis greitas ir tiesus. Šios rūšies skrydžio aukštis viršija 3300 metrų tarp šikšnosparnių yra didžiausias. Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparniai taip pat gali skristi tolimais atstumais, todėl jie gali ieškoti pašaro dideliuose plotuose ir migruoti sezoniškai.(Allen ir kt., 2009; Svoboda ir Choate, 1987; Williams ir kt., 1973)

Stebėjimai Kolorado kasykloje užfiksavo, kad braziliškos šikšnosparniai šikšnosparniai buvo aktyviausi šerdami ir ieškodami poilsio vietų vėlyvą rytą ir popietę birželio – rugsėjo mėnesiais. Orai gali turėti įtakos jų veiklai; šiltas oras skatina didesnį aktyvumą, o šaltuoju metu - mažiau. Savo budrumo metu braziliški šikšnosparniai baksnoja, girgžda ir juda. Tai socialūs gyvūnai, gyvenantys didelėse kolonijose.(Allen ir kt., 2009; Svoboda ir Choate, 1987; Williams ir kt., 1973)

  • Pagrindinis elgesys
  • troglofilinis
  • muses
  • naktinis
  • prieblanda
  • judrumas
  • Socialinis
  • kolonijinis

„Home Range“

Radarų tyrimai atskleidė šią rūšį ir apskaičiavo, kad didelės grupės užima 400 kvadratinių km plotą ir pasiekia 3300 m aukštį. Turint tokio dydžio arealą, nenuostabu, kad vakare ši rūšis keliaus 25 km į pašarus. Iš tiesų, įrašų ataskaita nuvažiuojama iki pat 65 km nuo prieplaukų.(Williams ir kt., 1973)

Bendravimas ir suvokimas

Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparniai naudoja echolokaciją kaip pagrindinį suvokimo būdą navigacijai ir grobio aptikimui. Keliaudami jie skleidžia trumpus pastovaus dažnio skambučius, nebent aptinkamas maistas ar kitas objektas, tada jie perduodami į moduliuojamus dažnio skambučius tarp 75 ir 40 kHz. Jų įprastas dažnis svyruoja nuo 49 iki 70 kHz, tačiau kai objektai kerta jų skrydžio trajektoriją, jis gali nukristi iki 25–40 kHz. Mate ir intra-specifinis atpažinimas nustatomas naudojant echolokaciją ir naudojant cheminius, vaizdinius ir garsinius balsus. Patelės neraukia su savo atžalomis, jos turi surasti savo jauniklius per kvapą ir garso atpažinimą.(Gannon ir kt., 2005; Gillam ir McCracken, 2007)


tablečių klaidos gyvenimo trukmė

  • Ryšio kanalai
  • vaizdinis
  • lytėjimo
  • akustinis
  • cheminis
  • Suvokimo kanalai
  • vaizdinis
  • lytėjimo
  • echolokacija
  • cheminis

Maisto įpročiai

Braziliški šikšnosparniai iš Brazilijos yra vabzdžiaėdžiai iš oro, kurie naudoja echolokaciją savo grobiui surasti ir sunaudoti. Jų mityba skiriasi priklausomai nuo geografinės vietovės, tačiau daugiausia yra kandžių ( Lepidoptera ), vabalai ( Coleoptera ), laumžirgiai ( Odonata ), musės ( Diptera ), tikros klaidos ( Hemiptera ) ir vapsvos, bitės ir skruzdėlės ( Hymenoptera ). Dietai įtakos turi grobio gausa, oro sąlygos, medžiagų apykaitos poreikis ir mėnulio apšvietimas, kurie gali pakeisti maisto prieinamumą. Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparniai grobia skraidančius vabzdžius, kol jie patys skrenda.(McWilliams, 2005)

  • Pagrindinė dieta
  • mėsėdis
    • vabzdžiaėdis
  • Gyvūnų maistas
  • vabzdžiai

Plėšrumas

Plėšrūnai iš Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparnių turi daugybę reporterių, tokių kaip raudonuodegiai vanagai ( Buteo jamaicensis ), Amerikiniai lukštai ( Falco sparverius ), raguotosios pelėdos ( Bubo virginianus ), paprastosios pelėdos ( Šie albumai ) ir Misisipės aitvarai ( Ictinia mississippiensis ). Virginia opossums ( Didelphis virginiana ), dryžuoti skunksai ( Mefitas mefitas ) ir meškėnai ( Procyon lotoras yra tarp žinduolių plėšrūnų. Gyvatės taip pat grobia šiuos šikšnosparnius prieplaukose, įskaitant rytinius kėbulus ( Masticophis flagellum ) ir rytinės koralų gyvatės (Micrurus fulviusprey). Tačiau grobisTadarida brasiliensisyra retas; šikšnosparnių, prarastų dėl plėšrūnų, skaičius yra labai mažas, palyginti su jų populiacija, apimančia maždaug 100 milijonų individų.(„Brazilijos laisvasis šikšnosparnis“, 1997; Davis ir kt., 1962; Wilkins, 1989)

  • Kovos su plėšrūnais adaptacijos
  • paslaptingas

Ekosistemos vaidmenys

Brazilijos šikšnosparniai be uodegos taip pat žinomi kaip guanosparniai. Priepuoliuose esančios ekskrementai (guano) gali kauptis ir sukelti tonų guano. Guano gali būti renkamas kaip trąša ir gali kelti pavojų sveikatai plintant oru plintančioms ligoms (pvz., Histoplazmozei). Vasarą ligos perdavimo rizika blogėja, kai aukštesnė temperatūra ir judėjimas iš urvų sukelia dulkių debesis. Aukštesnė temperatūra taip pat idealiai tinka parazitams ir patogenams.(Davis ir Loomis, 1971; Davis ir kt., 1962; Jameson, 1959; Wilkins, 1989)

Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparniai yra ekto- ir endoparazitų šeimininkai. Asmenims, kurie yra kolonijos dalis, yra didesnė rizika būti parazitais nei mažesnių būrių asmenims. Erkių, erkių, kirstukų, blusų ir vabalų infekcijos yra paplitusios tarp Brazilijos šikšnosparnių ir gali būti kitų ligų pernešėjos. Pavyzdžiui, chiggerMicrotrombicula merrihewiveikia Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparnių nosies kanalus, o kiti parazitai veikia kraujotaką ir virškinimo sistemą. Brazilijos šikšnosparniai, kaip ir kiti žinduoliai, taip pat yra pasiutligės viruso ir mažiausiai penkių kitų žinomų virusų, tokių kaip Rio Bravo virusas, Sent Luiso encefalito virusas, Rytų arklių encefalitas, Vakarų arklių encefalitas, Japonijos B encefalitas, šeimininkai. .(Davis ir Loomis, 1971; Davis ir kt., 1962; Jameson, 1959; Wilkins, 1989)

Vasaros mėnesiais šie šikšnosparniai daro didelę įtaką vietinėms vabzdžių populiacijoms, todėl jų išlaikymas yra svarbus žemės ūkiui ir žmonių sveikatai valgant žemės ūkio kenkėjus ir ligų platintojus. Reikia daugiau tyrimų apie sąsajas su kitomis šikšnosparnių rūšimis. Teksase, Myotis velifer dažniausiai pastebimos nakvynėse suT. brasiliensis. Nors atskirai, asmenis galima pamatyti kito kolonijoje, ypač jei perkrautas sausakimšas. Skrydžio trajektorijaM. veliferirT. brasiliensisskiriasi, o tai padeda išvengti konkurencijos tarp dviejų rūšių išeinant iš rūtos. Elnių pelės naudoja Brazilijos šikšnosparnių šikšnosparnius. Peromyscus rūšys) ir voverės.(Davis ir Loomis, 1971; Davis ir kt., 1962; Jameson, 1959; Wilkins, 1989)

Komensalinės / parazitinės rūšys
  • chiggers (Microtrombicula merrihewi)
  • erkės (Ixodoidea)
  • chiggers (Trombiculidae)
  • blusos ( Siphonaptera )
  • vabalai ( Coleoptera )

Ekonominė svarba žmonėms: teigiama

Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparniai naktį valgo daugybę vabzdžių, kai kurie iš jų yra žemės ūkio kenkėjai arba ligų platintojai. Jų teigiamas ekonominis poveikis žemės ūkiui yra didelis. Tačiau žemės ūkio kenkėjai dažnai patiria pesticidų poveikį žemės ūkyje, o tai netiesiogiai gali sumažinti gyventojų skaičių. Be to, didelis guano kiekis, pagamintas Brazilijos laisvųjų uodegų šikšnosparnių kolonijose, naudojamas trąšoms ir kaip parako komponentas.(Clarkas jaunesnysis ir kt., 1996; Davis ir kt., 1962)

  • Teigiamas poveikis
  • gamina trąšas
  • kontroliuoja kenkėjų populiaciją

Ekonominė svarba žmonėms: neigiama

Žinomos neigiamos ekonominės svarbos nėra. Tačiau histoplazmozė kelia potencialų susirūpinimą urvuose, kuriuose yra didelių guano sankaupų, ir, kaip ir kiti šikšnosparniai, Brazilijos šikšnosparniai gali pernešti ir perduoti pasiutligę.(Gannon ir kt., 2005)

  • Neigiamas poveikis
  • sužeidžia žmones
    • neša žmogaus ligas
  • sukelia ar neša naminių gyvūnų ligas

Išsaugojimo statusas

Gyventojų populiacijaTadarida brasiliensisper pastarąjį šimtmetį sumažėjo. Kai kurie mano, kad šį nuosmukį sukėlė puvimo vietų trikdymas ir niokojimas bei netiesioginis apsinuodijimas pesticidais.Tadarida brasiliensisTarptautinė gamtos apsaugos sąjunga yra pažymėta kaip „beveik gresia“, sukurtas rūšies veiksmų planas.(Arita, 1993; Gannon ir kt., 2005)


kregždės uodegos aitvarų diapazonas

Autoriai

Jessica Sosnicki (autorė), Radfordo universitetas, Karen Powers (redaktorė), Radfordo universitetas, Tanya Dewey (redaktorė), Mičigano universitetas-Ann Arbor, Catherine Kent (redaktorė), Specialieji projektai.

Lankytinos Gyvūnai

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Hemiprocnidae

Apie agentus „Animal Agents“ skaitykite apie Petrogale penicillata (šepetėliu uolų valabija)

Apie „Pirangos olivacea“ (raudonos spalvos tanagerį) skaitykite „Animal Agents“

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Hylochoerus meinertzhageni (milžinišką miško kiaulę)

Apie „Atypus affinis“ skaitykite gyvūnų agentuose

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Arctocephalus pusillus (Pietų Afrikos kailinius ruonius)