Šios albabarninės pelėdos

Autoriai Kathleen Bachynski ir Marie S. Harris

Geografinis diapazonas

Paprastosios pelėdos yra labiausiai paplitusios iš visų pelėdų rūšių, jų yra visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą. Amerikoje žvirblinės pelėdos yra tinkamoje buveinėje visoje Pietų ir Centrinėje Amerikoje, o Šiaurės Amerikoje - šiauriau iki JAV šiaurės ir Britų Kolumbijos pietvakariuose. Europoje paprastosios pelėdos yra nuo Ispanijos pietų iki pietų Švedijos ir į rytus iki Rusijos. Jų taip pat yra visoje Afrikoje, visoje Vidurio ir Pietų Azijoje bei Australijoje. Paprastosios pelėdos buvo įvežtos į kai kurias vandenyno salas, siekiant kontroliuoti graužikų kenkėjus.

  • Biogeografiniai regionai
  • artima
    • gimtoji
  • palearktika
    • gimtoji
  • Rytietiškas
    • gimtoji
  • etiopas
    • gimtoji
  • neotropinis
    • gimtoji
  • australas
    • gimtoji
  • vandenyno salos
    • įvesta
  • Kitos geografinės sąlygos
  • holarktinė
  • kosmopolitas

Buveinė

Pelėdinės pelėdos užima daugybę buveinių nuo kaimo iki miesto. Jie paprastai būna mažai atvirose buveinėse, tokiose kaip žolynai, dykumos, pelkės ir žemės ūkio laukai. Jiems perėti reikalingos ertmės, tokios kaip tuščiaviduriai medžiai, ertmės uolose ir upių pakrantėse, inkilai, urvai, bažnyčios bokštai, tvartų loftai ir šieno kaminai. Tinkamų lizdų ertmių prieinamumas dažnai riboja tinkamų pašarinių buveinių naudojimą.(1992 m., Antradienis)

  • Buveinių regionai
  • saikingas
  • atogrąžų
  • sausumos
  • Sausumos biomai
  • dykuma ar kopa
  • savana ar žolė
  • miškas
  • šveitimo miškas
  • Pelkės
  • pelkė
  • knyga
  • Kitos buveinės ypatybės
  • miesto
  • priemiesčio
  • žemės ūkio
  • pakrantės
  • urvai

Fizinis aprašymas

Pelėdinės pelėdos yra vidutinio dydžio pelėdos ilgomis kojomis, negausiai plunksnos iki pilkų pirštų. Galva yra didelė ir suapvalinta be ausies gumulėlių. Pelėdinės pelėdos turi suapvalintus sparnus ir trumpą uodegą, padengtą baltomis arba šviesiai rudomis, pūkuotomis plunksnomis. Paukščio nugara ir galva yra šviesiai ruda su kintančiomis juodomis ir baltomis dėmėmis, o apačia - pilkai balta. Svirnos pelėdos yra labai ryškios išvaizdos. Patelės paprastai būna didesnės, sveria apie 570 gramų, o vyrai - apie 470 gramų. Patelių kūno ilgis taip pat yra šiek tiek ilgesnis (moterims - nuo 34 iki 40 cm, patinams - nuo 32 iki 38 cm) ir sparnų ilgis. Vyrų ir moterų sparnų ilgis svyruoja nuo 107 iki 110 cm.



Iki 35 porūšių Šie albumai yra pripažįstami pagal kūno dydžio ir spalvos skirtumus.(„Pelėdų puslapiai“, 2003; Marti, 1992)

  • Kitos fizinės savybės
  • endoterminis
  • homoioterminis
  • dvišalė simetrija
  • polimorfinis
  • Seksualinis dimorfizmas
  • patelė didesnė
  • Diapazono masė
    430–620 g
    15,15–21,85 uncijos
  • Diapazono ilgis
    Nuo 32 iki 40 cm
    12,60–15,75 col
  • Diapazonas sparnų
    Nuo 107 iki 110 cm
    Nuo 42,13 iki 43,31 colio

Reprodukcija

Paprastosios pelėdos dažniausiai būna monogamiškos, nors yra keletas pranešimų apie poliginiją. Poros paprastai būna kartu tol, kol gyvena abu asmenys.

Pirmininkavimas prasideda nuo vyrų parodomųjų skrydžių, kuriuos lydi reklaminiai skambučiai ir vaikymasis į moterį. Persekiojimo metu verkia ir vyras, ir moteris. Vyras taip pat kelias sekundes sklandys kojomis, kabančiomis priešais sėdinčią patelę; tai žinomi kaip kandžių skrydžiai.


laukinė afrikiečių pilkoji papūga

Ieškant lizdo vietos, kopijavimas vyksta kas kelias minutes. Abi lytys tupi viena priešais kitą, norėdamos pasimokyti. Patinas montuoja patelę, griebia kaklą ir balansuoja išskėstais sparnais. Inkubacijos ir viščiukų auginimo metu kopiacija tęsiasi mažėjančiu dažniu.

  • Poravimosi sistema
  • monogamiškas

Paprastosios pelėdos veisiasi kartą per metus. Jie gali veistis beveik bet kuriuo metų laiku, priklausomai nuo maisto atsargų. Dauguma individų pradeda veisti nuo 1 metų. Dėl mažo pelėdų gyvenimo trukmės (vidutiniškai 2 metai) dauguma individų veisiasi tik vieną ar du kartus. Paprastosios pelėdos paprastai augina vieną perą per metus, nors pastebėta, kad kai kurios poros per vienerius metus išaugina iki trijų perų

Pelėdinių pelėdų poros dažnai naudoja seną, dešimtmečius užimtą lizdą, o ne kuria naują. Lizdą patelė paprastai iškloja susmulkintomis granulėmis. Ji deda nuo 2 iki 18 kiaušinių (paprastai nuo 4 iki 7) po vieną kiaušinį kas 2–3 dienas. Patelė kiaušinius inkubuoja 29–34 dienas. Altricialius jauniklius patelė perina ir šeria maždaug 25 dienas po perėjimo. Jie palieka lizdą pirmuoju skrydžiu praėjus 50–70 dienų po išsiritimo, tačiau grįžta į lizdą pakrauti 7–8 savaites. Jaunikliai paprastai tampa nepriklausomi nuo tėvų praėjus 3–5 savaitėms po to, kai jie pradeda skraidyti.(„Pelėdų puslapiai“, 2003; Marti, 1992)

  • Pagrindinės reprodukcinės savybės
  • iteropariškas
  • veisimas ištisus metus
  • gonochorinis / gonochoristinis / dvivietis (atskiros lytys)
  • seksualinis
  • kiaušiniškas
  • Veisimo intervalas
    Paprastosios pelėdos veisiasi kartą per metus; kartais pagaminami du ar net trys perai.
  • Veisimosi sezonas
    Paprastosios pelėdos dauginasi iš esmės bet kuriuo metų laiku, priklausomai nuo maisto atsargų.
  • Paukščių kiaušiniai per sezoną
    Nuo 2 iki 18
  • Vidutinis kiaušinių skaičius per sezoną
    5.5
  • Vidutinis kiaušinių skaičius per sezoną
    6
    AnAge
  • Diapazono laikas iki išsiritimo
    29–34 dienos
  • Skrydžio amžius
    50–70 dienų
  • Vidutinis pabėgimo amžius
    64,3 dienos
  • Laikas iki nepriklausomybės
    Nuo 3 iki 5 savaičių
  • Vidutinis lytinės ar reprodukcinės brandos amžius (moteris)
    1 metai
  • Vidutinis lytinės ar reprodukcinės brandos amžius (vyras)
    1 metai

Paprastųjų pelėdų patelės inkubacijos metu palieka lizdą tik trumpai ir ilgais laiko tarpais. Per šį laiką patinas maitina inkubuojančią patelę. Visą perėjimą atlieka patelė, pradedant iškart po išsiritimo ir tęsiantis tol, kol vyriausias jauniklis yra maždaug 25 dienų amžiaus. Patinai į lizdą atneša maistą patelei ir jaunikliams, tačiau tik patelė maitina jauniklius, iš pradžių suplėšydama maistą į mažus gabalėlius. Patelė taip pat pirmąsias kelias savaites po išsiritimo valgo jauniklių išmatas, kad išvalytų lizdą. Po pabėgimo tėvai jauniklius maitina iki 5 savaičių.(1992 m., Antradienis)


Teksaso žalia medinė varlė

  • Tėvų investicijos
  • nėra tėvų įsitraukimo
  • altricialus
  • išankstinis apvaisinimas
    • aprūpinimas
    • saugantys
      • Moteris
  • prieš perėjimą / gimimą
    • saugantys
      • Moteris
  • prieš atjunkymą / pabėgimą
    • aprūpinimas
      • Patinas
      • Moteris
    • saugantys
      • Moteris
  • prieš nepriklausomybę
    • aprūpinimas
      • Patinas
      • Moteris
    • saugantys
      • Patinas
      • Moteris

Gyvenimo trukmė / ilgaamžiškumas

Daugumos paprastųjų pelėdų gyvenimo trukmė yra gana trumpa. Daugelis išgyvena tik vieną veisimosi sezoną, o pirmaisiais gyvenimo metais mirtingumas gali siekti net 75%. vieno tyrimo metu vidutinis 572 juostuotų paukščių mirties laikas buvo 20,9 mėnesio. Tačiau ilgiausia užfiksuota laukinės pelėdos gyvenimo trukmė yra 34 metai.(1992 m., Antradienis)

  • Diapazono gyvenimo trukmė
    Būsena: laukinė
    34 (aukšti) metai
  • Vidutinė gyvenimo trukmė
    Būsena: laukinė
    20,9 mėn
  • Vidutinė gyvenimo trukmė
    Būsena: laukinė
    185 mėn
    Paukščių aprišimo laboratorija

Elgesys

Pelėdos yra pavienės arba randamos poromis. Jie yra naktiniai, o dieną rausiasi medžių ertmėse, uolų plyšiuose, upių pakrantėse, tvartuose, inkiluose, bažnyčių bokštuose ir kituose žmogaus sukurtuose statiniuose.

Pelėdinės pelėdos yra labai efektyvūs medžiotojai. Įtariama, kad didžiąją laiko dalį jie praleidžia maudydamiesi. Dauguma paprastųjų pelėdų yra sėdimos, nors kai kurie šiaurinės arealo dalies individai yra migruojantys.(1992 m., Antradienis)

  • Pagrindinis elgesys
  • arborealinis
  • muses
  • naktinis
  • judrumas
  • migruojantis
  • sėslus
  • vienišas

„Home Range“

Atliekant šermukšnio pelėdų tyrimą Naujajame Džersyje, vidutinis namų plotas siekė 7,17 kvadratinių kilometrų.(1992 m., Antradienis)

Bendravimas ir suvokimas

Pelėdinės pelėdos bendrauja su balsais ir fiziniais vaizdais. Lizdoje tebėra lizdavietės, skambančios keletą skirtingų balsų, įskaitant „Twitter“, naudojamą diskomfortui išreikšti, dėmesio ieškojimui ir kivirčams su lizdo draugais. Jauni taip pat paskambina piktu knarkiančiu maistu. Suaugusieji naudoja įvairius balsus, įskaitant reklaminį skambutį, ištemptą gargalingą riksmą, kuris yra bene geriausiai žinomas skambutis. Nelaimės iškvietimas yra ištemptų riksmų serija. Kiti balsai apima gynybinį šnypščiantį garsą, greitą, dažnai užsitęsiantį „Twitter“, skirtą šerti, ir sprogdinamąjį klyksmą, kuris paprastai nukreiptas į žinduolių plėšrūną. Be to, sveikinimas ir pokalbių pokalbiai, atrodo, suteikia poros pripažinimą ir lydi įvairias piršlybų veiklas. Nevedusios pelėdos daug mažiau balsuoja.

Tvirčiausias pelėdinių pelėdų gebėjimas nustatyti grobį pagal garsą yra tiksliausias iš visų išbandytų gyvūnų. Šis labai ūmus klausos pojūtis leidžia pelėdoms užfiksuoti augmenijos ar sniego paslėptus grobius. Jų nuostabų sugebėjimą surasti grobį naudojant garsą padeda asimetriškai išdėstytos ausys. Ši asimetrija leidžia šioms pelėdoms geriau lokalizuoti grobio generuojamus garsus. Jų triukšmo lygis yra labai jautrus ir gali būti uždarytas mažais plunksniniais atvartais. Paprastosios pelėdos taip pat puikiai mato silpną apšvietimą.

  • Ryšio kanalai
  • vaizdinis
  • akustinis
  • Suvokimo kanalai
  • vaizdinis
  • lytėjimo
  • akustinis
  • cheminis

Maisto įpročiai

Pelėdinės pelėdos yra naktiniai plėšrūnai, mėgstantys mažus žinduolius, tokius kaip pelės, pelėnai virbalai, žiurkės, ondatras , kiškiai ir triušiai . Jie taip pat gali grobti mažus paukščius. Pelėdinės pelėdos pradeda medžioti vienos po saulėlydžio. Kaip pagalba judėjimui pievose aptikti, jie sukūrė labai jautrų matymą silpnoje šviesoje. Medžiodamas visiškoje tamsoje, pelėda pasikliauja savo ūmine klausa, kad užfiksuotų grobį. Paprastosios pelėdos yra tiksliausi paukščiai, nustatantys grobį pagal garsą. Kitas jų medžioklės sėkmę papildantis bruožas yra pūkuotos plunksnos, kurios padeda prislopinti jų judesio garsą. Pelėda gali prieiti prie savo grobio praktiškai nepastebėta. Paprastosios pelėdos puola savo grobį žemais skrydžiais (1,5–4,5 metrų virš žemės), užfiksuoja grobį kojomis ir su sąskaita nugraužia kaukolės galą. Tada jie grobį prarija visą. Pelėdinės pelėdos talpina papildomą maistą, ypač veisimosi metu.(1992 m., Antradienis)

  • Pagrindinė dieta
  • mėsėdis
    • valgo sausumos stuburinius gyvūnus
  • Gyvūnų maistas
  • paukščiai
  • žinduoliai
  • Pašarinis elgesys
  • saugo ar talpina maistą

Plėšrumas

Paprastosios pelėdos turi mažai plėšrūnų. Nestlings kartais paima stoats ir gyvates. Taip pat yra tam tikrų įrodymų didžiosios raginės pelėdos retkarčiais grobia suaugusias žvirblines pelėdas. Vakarinės Palearktikos paprastosios pelėdos porūšis yra daug mažesnis nei Šiaurės Amerikoje. Šiuos porūšius kartais grobia auksiniai ereliai , raudoni aitvarai ,goshawks, ūsai , peregrine sakalai , juostos , erelio pelėdos ir kaštoninės pelėdos .

Susidūrę su įsibrovėliu, pelėdinės pelėdos išskleidžia sparnus ir pakreipia juos taip, kad nugaros paviršius būtų įsibrovėlio link. Tada jie siūbuoja galva pirmyn ir atgal. Šį grėsmės demonstravimą lydi šnypštimas ir sąskaitų iškarpos, kurios pateikiamos užmerktomis akimis. Jei įsibrovėlis išlieka, pelėda nukrenta ant nugaros ir smogia kojomis.(1992 m., Antradienis)

Ekosistemos vaidmenys

Pelėdinės pelėdos riboja jų žvėrių ir paukščių rūšių populiacijas. Jie taip pat yra maistas toms rūšims, kurios juos grobia. Pelėdinėse pelėdose gyvena keli parazitai. Nestlings paprastai yra užkrėstas dipteranu carnus hemapterus . Juose taip pat yra keletas pirmuonių kraujo ir žarnyno parazitų bei dvi utėlių rūšys („Kirodaia subpachygaster“irStrigiphilus aitkeir).(1992 m., Antradienis)

Ekonominė svarba žmonėms: teigiama

Pelėdinės pelėdos riboja graužikų kenkėjų populiacijas, naudingos ūkininkams ir kitiems.

  • Teigiamas poveikis
  • kontroliuoja kenkėjų populiaciją

Ekonominė svarba žmonėms: neigiama

Žaliųjų pelėdų poveikis žmonėms nėra neigiamas.

Išsaugojimo statusas

Pelėdinės pelėdos yra saugomos pagal JAV migruojančių paukščių sutarties įstatymą ir pagal CITES II priedą. Jungtinėse Valstijose joms nėra federalinės grėsmės ar pavojus, tačiau kai kuriose atskirose JAV valstijose - įskaitant Mičigane, kur jie laikomi nykstančiais - jie yra saugomi.

Grėsmė pelėdinių pelėdų populiacijai yra klimato pokyčiai, pesticidai ir besikeičianti žemės ūkio technika. Dėl klimato pokyčių šiauriniuose regionuose sniegas tęsiasi ilgiau, todėl rūšims sunku išgyventi žiemą. Skirtingai nuo kitų paukščių, paprastosios pelėdos savo kūne nelaiko papildomų riebalų kaip atsargų atšiauriems žiemos orams. Todėl daugybė pelėdų žūsta per šalčius arba yra per silpnos, kad galėtų daugintis kitą pavasarį. Pesticidai taip pat prisidėjo prie šios rūšies sumažėjimo. Dėl nežinomų priežasčių paprastosios pelėdos patiria sunkesnį pesticidų poveikį nei kitų rūšių pelėdos. Šie pesticidai dažnai yra atsakingi už kiaušinių lukšto retėjimą patelėse. Kitas svarbus veiksnys, ribojantis gyventojų skaičiaus augimą, yra šiuolaikiniai žemės ūkio metodai. Tradiciniai ūkiai, turintys daug mažų struktūrų, palaikė pelėdinių pelėdų populiacijas. Šiuolaikiniuose ūkiuose nebėra tinkamo ūkio struktūrų, skirtų perėti, o žemės ūkio paskirties žemė nebegali išlaikyti pakankamos graužikų populiacijos, kad galėtų išmaitinti žvirblinių pelėdų porą. Tačiau paprastųjų pelėdų populiacija mažėja tik kai kuriose vietovėse, o ne visame paplitimo diapazone.(1992 m., Antradienis)

Autoriai

Kathleen Bachynski (autorė), Mičigano universitetas-Ann Arboras, Tanya Dewey (redaktorė), gyvūnų agentai.

Kari Kirschbaum (redaktorius), gyvūnų agentai.

Marie S. Harris (autorė), Mičigano universitetas-Ann Arboras.


auksinio erelio buveinių arealas

Lankytinos Gyvūnai

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Rupicapra rupicapra (zomšą)

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Stenopus hispidus (raudonžiedes koralų krevetes, opae-huna).

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Hylobates pileatus (piliuotą gibboną)

Apie Priodontes maximus (milžinišką šarvuotis) skaitykite gyvūnų agentuose

Apie „Asio flammeus“ (trumpapelkę pelėdą) skaitykite gyvūnų agentuose

Apie gyvūnų agentus skaitykite apie Hystricidae (senojo pasaulio kiaulės)